Умови продажу активів неплатоспроможних банків за результатами відкритих торгів удосконалено

16.09.2019

Набрали чинності зміни до Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, затвердженого Рішенням виконавчої дирекції ФГВФО від 24.03.2016 р. №388, повідомляє прес-служба Фонду.


Документ, зокрема, передбачає такі зміни:


1. Більше не потрібно чекати на підписання протоколу учасниками відкритих торгів (аукціону) та завантаження його банком до електронної торгової системи (ЕТС). Відтепер, протокол, сформований за результатами аукціону центральною базою даних (ЦБД), автоматично буде публікуватися в ЕТС. На вимогу переможця електронного аукціону (або оператора, через електронний майданчик якого переможець брав участь в аукціоні), банк зобов’язаний підписати сформований ЦБД та опублікований в ЕТС протокол електронних торгів, за результатами яких був визначений такий переможець, та передати підписаний протокол відповідному переможцю торгів (або оператору електронного майданчика).


2. Необхідною умовою підписання договору купівлі-продажу (або продовження терміну на його підписання) є здійснення переможцем відкритих торгів (аукціону) повної оплати коштів за лот та надходження такої повної оплати на рахунок відповідного банку (банків) не пізніше кінця вісімнадцятого робочого дня з дати формування протоколу електронного аукціону, що на два дні менше ніж раніше.


Відповідні зміни вже внесено до Регламенту роботи електронної торгової системи щодо організації та проведення відкритих торгів (аукціонів) з продажу активів (майна) банків, що виводяться з ринку, та банків, що ліквідуються (Регламент І) та Регламенту роботи електронної торгової системи для проведення електронного аукціону, який складається з автоматичного покрокового зниження початкової (стартової) ціни лота, етапів подання закритих цінових пропозицій та цінової пропозиції для продажу активів (майна) банків, що виводяться з ринку або ліквідуються (Регламент ІІ).


Актуальні редакції Регламенту І та Регламенту ІІ також вже набули чинності.


 © Детальніше на FinPost:  http://finpost.com.ua/news/14460